Maandag W18

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappels (geschild, in plakjes)
  • 4 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 300 gram rundergehakt
  • 5 theelepels G’woon kaneelpoeder
  • 1 mespunt G’woon nootmuskaat
  • 1 eetlepel gedroogde Verstegen oregano
  • 1 blik G’woon tomatenblokjes
  • 1 aubergine (in dunne plakken)
  • 200 gram Galbani ricotta
  • 50 gram Vomar Noordwoudse oude kaas (geraspt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de plakken zoete aardappel circa 8 minuten en giet ze daarna af.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, de kaneel, nootmuskaat en oregano toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de aubergine tot er grillstrepen ontstaan.
  5. Meng de ricotta met de oude kaas en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel wat plakken zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Schep er vervolgens een laagje van het gehaktmengsel op en leg daarop een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel daarover weer een laag zoete aardappels, gehaktmengsel en aubergine. Herhaal totdat alles op is.
  7. Verdeel het ricotta mengsel als laatste laag erover en bak de moussaka in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.