Weekmenu vrijdag week 17

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets (à 100 g)
  • 100 gram Vomar gemengde noten (gepeld)
  • 50 gram G’woon Bak&Braad Bewust Zoutarm
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 theelepels G’woon kaneelpoeder
  • 1 theelepel Verstegen korianderpoeder
  • 5 theelepel Verstegen chilipoeder
  • 200 milliliter Heinz gezeefde tomaten
  • 50 gram G’woon extra pure chocolade 72% cacao
  • 1 Knor kippenbouillontablet
  • 50 gram G’woon blauwe rozijnen
  • 2 eetlepels Vomar verse peterselie (gehakt)
  • 150 milliliter Melkan verse slagroom 35%

Bereiden:

  1. Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor garnering.
  2. Verhit het bakproduct en bak de kipfilets in circa 5 minuten rondom bruin. Neem de kip uit de pan.
  3. Bak de ui 3 minuten samen met de knoflook. Voeg kaneel, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillon-tablet toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan 3 minuten inkoken. Roer af en toe.
  5. Roer de rozijnen erdoor. Leg de kipfilets weer in de saus en laat ze zonder deksel zachtjes in 8 minuten garen.
  6. Neem de kipfilets uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Roer de peterselie door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room.
  7. Serveer de kip met de saus en garneer het gerecht met noten. Lekker met een met rijst gevulde puntpaprika en maïs.