Woensdag W19

Ingrediënten:

  • 1 bakje Remia Satésaus
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels G’woon zonnebloemolie
  • 2 komkommers (gehalveerd)
  • 300 gram eiermie
  • 4 kipdijfilets (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)

Bereiden:

  1. Meng in een kom de azijn met de suiker, 2 eetlepels olie en een flinke snuf zout. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in plakjes. Leg de komkommer in de kom, roer door en laat even staan. Schep regelmatig om.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin. Voeg de knoflook, satésaus, sojasaus, gembersiroop en kokosmelk toe en roer goed door. Laat circa 5 minuten pruttelen.
  3. Roer de noedels door de pindasaus en bestrooi met de bosui. Serveer met de zoetzure komkommer.