Weekmenu woensdag week 17

Ingrediënten:

  • 4 Vomar braadworsten
  • 5 kilogram Vomar kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 50 gram Melkan Roomboter
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 500 gram G’woon gekookte bieten (in blokjes)
  • 1 Elstar appel (in blokjes)
  • 4 theelepels grove mosterd

Bereiden:

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
  2. Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worst met de ui in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig. Voeg de laatste 4 minuten de bietjes en appel toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Stamp de aardappels met de rest van de boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de worst en mosterd naar smaak.