Woensdagrecept 13

Ingredienten:

  • 150 gram g’woon bloem (gezeefd)
  • 300 ml Melkan melk
  • 4 Vomar Witte Scharreleieren S/M (losgeklopt)
  • 300 gram pruimen (rijp)
  • 200 gram Vomar Mascarpone & Gorgonzola 70+ (of een andere blauwe kaas naar keuze)
  • 1 theelepel tijm

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een grote kom de bloem los met de karnemelk. Klop de eieren erdoor, voeg een snuf zout en peper toe en laat even staan.
  2. Snijd de pruimen in de lengte door en verwijder de pit. Leg de halve pruimen met de bolle kant naar boven in de ovenschaal.
  3. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de tijm. Klop het beslag nogmaals goed door en giet het over de pruimen en kaas in de schaal.
  4. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.