Zaterdag W19

Ingrediënten:

  • 150 milliliter Castillo San Simón rode wijn
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram runder poelet
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 5 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 zak paprika mix (3 paprika’s)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gehakt)
  • 1 stokbrood (in plakken)

Bereiden:

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
  4. Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is.
  5. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met stokbrood.