Ingrediënten:
- 150 milliliter Castillo San Simón rode wijn
- 2 eetlepels G’woon olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 400 gram runder poelet
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 5 liter vleesbouillon van tablet
- 1 zak paprika mix (3 paprika’s)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gehakt)
- 1 stokbrood (in plakken)
Bereiden:
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
- Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
- Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is.
- Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer met stokbrood.