Ingrediënten:

  • 200 gram Santa Maria tortillachips naturel
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie
  • 2 winterwortels (geschild, in kleine blokjes)
  • 500 gram broccoli (in miniroosjes)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 gram Bonduelle mais (uitgelekt, blik)
  • 2 eetlepels Santa Maria Mexicaanse kruiden
  • 750 gram rundergehakt
  • 400 milliliter Heinz gezeefde tomaten (pakje)
  • 8 Santa Maria tortillawraps (25 cm ø)
  • 250 milliliter Melkan demi crème fraîche
  • 400 gram Beemster belegen kaas (geraspt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook.
  2. Schep de maïs en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
  3. Bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper rul.
  4. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot een dikke vleessaus.
  5. Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat ze wat soepeler worden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel. Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
  6. Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas. Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Leg de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel daarover de tacosaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet deze nachos de laatste 10 minuten in de oven bij de taart tot de kaas gesmolten is.
  8. Snijd de tortillataart in punten en serveer de nachos erbij.