Zaterdag W18

Ingrediënten:

  • 250 gram rundergehakt
  • 200 gram volkorenmeel
  • 6 eetlepels Brinta havermout
  • 1 theelepel Verstegen gedroogde rozemarijn
  • 250 milliliter Melkan halfvolle melk
  • 2 Scharreleieren maat L
  • 2 eetlepels G’woon zonnebloemolie
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (in kwarten)
  • 100 gram Parrano Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiden:

  1. Meng de volkorenbloem met de havermout, een snufje zout en de rozemarijn.
  2. Klop er met een garde eerst de melk en dan de eieren door tot een beslag.
  3. Verhit steeds een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 pannenkoeken.
  4. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  5. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bestrooi met zout en versgemalen peper. Bak het gehakt rul, schakel de warmtebron uit en schep de tomaatjes erdoor.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehaktvulling over de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal.
  7. Meng de Parmezaanse kaas met de rozemarijn en bestrooi de pannenkoekrollen ermee. Bak de gevulde pannenkoeken in circa 15 minuten bruin in de oven.