Groene currysoep

Bereiden

  1. Snijd het pepertje fijn en de champignon in plakjes. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en laat deze goed heet worden. Bak de garnalen ca 2 minuten op hoog vuur en schep ze uit de pan. Voeg nog wat zonnebloemolie toe en bak de champignons ca 2 minuten. Voeg de groene currypasta toe en schep het geheel goed om. Voeg dan 400 ml water, het kippenbouillonblokje en de kokosmelk toe. Laat ca 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  2. Voeg de noedels toe en laat in ca 4 minuten gaar worden. Voeg de garnalen weer toe en warm nog even door.
  3. Verdeel de vulling uit de soep met een pastatang in kommen of borden en verdeel er fijngesneden bosui, taugé en koriander over. Schep de hete soep erbij en serveer met een partje limoen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 125 gram wokgarnalen
  • 1 halve rode peper
  • 125 gram champignons
  • 1 bosui
  • 1 bosje koriander
  • 50 gram taugé
  • 1 halve limoen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 90 gram eiernoedels
  • Zonnebloemolie