Header

Ingrediënten

  • 12 Banderos tacoschelpen
  • 1 zakje Banderos Taco kruidenmix
  • 1 pot Banderos Salsa
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram g’woon kidneybonen
  • 400 gram Bonduelle Mexicaanse roerbakgroente
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 125 Melkan zure room
  • 1 eetlepel g’woon traditionele olijfolie

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s (geprakt)
  • 1 tomaat (fijngesneden)
  • 1/4 rode ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels limoensap
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de guacamole door alle ingrediënten voor de guacamole door elkaar te mengen.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. bruin en rul. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min.
  4. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Voeg de taco kruidenmix en het water zoals op de verpakking staat aangegeven toe en laat in 3 min. op middelhoog vuur warm worden.
  5. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes.
  6. Zet de tacoschelpen, guacamole, salsa, room, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s maken en eet smakelijk!