Broodje kipsaté met atjar en komkommer

Ingrediënten:

  • 285 gram kipdijfiletreepjes
  • 185 gram satésaus (kant-en-klaar)
  • 1 stokbrood (vers)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram roerbakgroenten (fijn)
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels atjar tjampoer en
  • 2 eetlepels vocht uit de pot
  • 100 milliliter heet water

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 7 min op een middelhoge stand. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 min mee.
  2. Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijste. Snijd de helften in boogjes van 1 cm. Schep om met atjar en vocht uit de pot.
  3. Voeg de satésaus met het hete water toe aan de kop en verwarm ca 4 min op een matige stand. Roer regelmatig tot de saus goed heet is, maar niet kookt.
  4. Snijd intussen het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd ze open. Verdeel de kipsaté over de onderste helften en schep op elk broodje 2 eetlepels van het komkommermengsel. Dek af met de bovenste helften. Serveer de rest van de komkommer met atjar erbij.