Gegrilde Groenteschotel

Ingrediënten:

  • 8 trostomaten
  • 6 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 courgettes
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 teentjes olijfolie
  • 0.5 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de sjalotten en halveere ze. Snijd de paprika's in brede repen en de courgette in dikke plakken. Leg de groenten in de ovenschaal. Meng de olie met de uitgeperste knoflook en Italiaanse kruiden en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de groenten met de kruidenolie.
  2. Rooster de groenten in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in en voeg ze de laatste 10 min toe.