Zomerse gnocchi meet kip en pesto

Ingrediënten:

  • 500 ml gram gnocchi
  • 300 gram kipfilets
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 bosje radijs
  • 150 gram kikkererweten (blik)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram pesto (vers)
  • 1 zak rucola (85 gram)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gnocchi over 1 kant op de bakplaat. Snijd de kipfilet in de lengte in lange dunne reepjes en leg ze aan de andere kant.
  2. Snijd de venkel in partjes van 1-2 cm en verwijder de harde kern. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 ½ cm. Spoel de radijsjes af en verwijder het loof. Laat de kikkererweten uitlekken.
  3. Verdeel de venkel, courgette, radijs en kikkererwten over de bakplaat bij de kip, besprenkel alles met de olie en bestrooi met zout en peper. Bak in 20-25 mijn in het midden van de oven gaar.
  4. Neem uit de oven, besprenkel met de pesto en schep alles om. Bestrooi met de rucola.