Paella

Ingrediënten:

  • 4 Gulden Hoeve kipdrumsticks
  • 200 gram Goede Vangst zalmfilet (in blokjes)
  • 200 gram Goede Vangst kabeljauwfilet (in blokjes)
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • G’woon olijfolie traditioneel
  • 250 gram Stegeman chorizo licht pittig (in blokjes, aan één stuk)
  • 350 gram g’woon risottorijst
  • 1 envelopje Verstegen saffraan
  • 1 liter kippenbouillon (van Maggi tablet)
  • 1 blik g’woon doperwten extra fijn
  • 400 gram g’woon tomatenblokjes
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de
    drumsticks rondom bruin. Schep de chorizo erdoor en bak even mee. Voeg de ui en
    knoflook toe en bak nog even mee.
  2. Roer de rijst en saffraan erdoor en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt circa 10
    minuten op een lage stand. Neem de drumsticks uit de pan en houd apart. Roer in de
    laatste vijf minuten de tomatenblokjes erdoor.
  3. Voeg de doperwten, zalm en kabeljauw toe en schep door de rijst. Kook zachtjes 3-4
    minuten verder.
  4. Serveer de paella met de drumsticks erop. Bestrooi met peterselie en garneer met
    partjes citroen.