Rode Kruis

Steun het Rode Kruis!

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen. Sommige mensen zijn extra kwetsbaar, omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt en niet meer in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De situatie wordt ernstiger als deze mensen nergens terechtkunnen voor hulp. Daarom hebben we wederom de handen ineengeslagen met het Rode Kruis. Samen willen we hulp verstrekken in de vorm van voedselpakketten. Help jij ons mee met inzamelen?

Basisbehoeften in levensgevaar
Kwetsbare groepen kunnen door het verlies van inkomen en opvang niet meer of moeilijker in hun basisbehoeften voorzien. De huur betalen of voldoende eten kopen wordt lastiger. Ook is er een risico dat een deel van deze groep daardoor dakloos wordt en daarmee in een nog kwetsbaardere positie terechtkomt. Het zijn veelal mensen die ook voor de crisis al van een laag inkomen moesten rondkomen, maar die door de crisis hun baan (deels) zijn verloren en daardoor verder terugvallen in hun inkomsten. Een deel van hen valt tussen wal en schip, omdat zij niet in aanmerking komen voor andere voedselhulp. Het Rode Kruis ondersteunt deze mensen met voedselpakketten.

Zo kun je bijdragen aan voedselhulp:

  • Producten doneren via waardebonnen
    Doneer tot en met zaterdag 29 augustus 2020 eenvoudig producten aan het Rode Kruis. Haal de 8 waardebonnen bij de entree van onze winkel of klik op de flyer hieronder om de waardebonnen zelf uit te printen. Reken de bonnen naar keuze af bij de kassa. Je kunt al doneren vanaf € 0.49.
  • Statiegeld doneren
    Ook kun je eenvoudig je statiegeld doneren tot en met zaterdag 26 december 2020. Druk op de gele knop en het bedrag komt dan volledig ten goede aan het Rode Kruis. (alleen in filiaal Lange Nieuwstraat en Kennemerplein IJmuiden zijn er lokale statiegeldacties actief)

Opbrengst inzamelingsactie
Alle gedoneerde producten worden in ons distributiecentrum verzameld om rechtstreeks te doneren aan lokale organisaties in Nederland waar het Rode Kruis mee samenwerkt. Bij deze lokale organisaties worden van de gedoneerde producten voedselpakketten gemaakt. Deze voedselpakketten worden verstrekt aan de meest kwetsbaren die voedselhulp nodig hebben.