Voedselbank

Voedselbank ontvangt van Vomar-klanten ruim € 152.000 aan producten

Alkmaar, 12 februari 2024

Voedselbank ontvangt van Vomar-klanten ruim € 152.000 aan producten

In december van het afgelopen jaar hebben de klanten van supermarktketen Vomar Voordeelmarkt weer massaal producten gedoneerd aan de Voedselbank. Vomar kan daarom namens haar klanten maar liefst 152.735 euro aan producten doneren aan de Voedselbank. Dat is bijna € 45.000 meer dan het jaar ervoor. Armand Schreurs, Directeur Winkeloperatie van Vomar, reikte hiervoor een symbolische cheque uit.

De producten konden gedoneerd worden door het scannen van productcodes aan de kassa. De fysieke producten werden vervolgens verzameld op het distributiecentrum van Alkmaar. Op deze manier werd onnodig transport voorkomen. De ingezamelde producten komen terecht bij huishoudens binnen het marktgebied van Vomar. Joep Wijffels en Marlies van Elst van de Voedselbank: “Heel fijn dat er zo veel is gedoneerd! Het zijn producten waar altijd veel behoefte aan is. Zo kunnen we onze klanten blijven helpen.” Ook Armand Schreurs van Vomar is erg blij met de opbrengst: “We bedanken onze klanten dat ze ook dit jaar weer massaal gedoneerd hebben. Dankzij onze trouwe klanten kunnen we dit prachtige bedrag aan producten doneren.”

Armand Schreurs en Mirjam van Dijk (links) overhandigen namens Vomar de cheque aan Joep Wijffels en Marlies van Elst (rechts) van de Voedselbank.

Foto uitreikingsmoment