Header

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de dadels en 3 bananen in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de eieren en kaneel toe en mix tot een luchtig mengsel.
  2. Spatel de havermout, bakpoeder en walnoten door het beslag. Verdeel het beslag over 10 holtes in de muffinvorm. 3. Snijd de overige banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de muffins. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

 

Tip: Weeg de ingrediënten tot op de gram nauwkeurig af met de Tefal Essential Digitale Keukenweegschaal.

Ingrediënten

  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 4 Turbana bananen
  • 3 Vomar scharreleieren
  • 2 theelepels g’woon kaneelpoeder
  • 150 gram Vomar Bio havermout
  • 1 theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 50 gram De Notenkraam walnoten ongezouten (grof gehakt)

Benodigdheden

  • Muffinbakblik (ingevet)
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Weegschaal