Header

Bereiden

  1. Meng de olijfolie traditioneel met de tijm. Wrijf de biefstuk in met de tijmolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Kook de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  3. Rooster de biefstuk circa 2 minuten per kant op de contactgrill. Leg de gorgonzola vervolgens in de contactgrill tot het lichtjes smelt.
  4. Meng de rucola met sperziebonen en verdeel de tomaatjes en rode ui erover. Meng de knoflook met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper.
  5. Snijd de biefstuk in plakken en leg het vlees op de salade. Besprenkel met de balsamicodressing en verdeel de gorgonzola over de salade.

 

Tip: Gebruik de derde stand van de Tefal contactgrill voor perfect gegrilde Ierse biefstuk.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel verse tijm (fijngehakt)
  • 350 gram Weide Velden Ierse biefstuk
  • 500 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 200 gram Vomar gorgonzola dop picante
  • 150 gram rucola (grof gesneden)
  • 1 bakje cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 1 rode ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml g’woon olijfolie traditioneel extra vierge
  • 2 eetlepels g’woon balsamicoazijn
  • Drogheria peper en zout

Benodigdheden

  • Contactgrill