Header

Bereiden

  1. Meng in een kom de havermout, het bakpoeder en de suiker met een snufje zout.
  2. Mix in een andere kom de ricotta, amandeldrink en het eigeel. Roer het havermoutmengsel door de ricottamix en tot het een egaal beslag is.
  3. Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Roer vervolgens de helft van de blauwe bessen erdoor.
  4. Verhit een koekenpan, voeg een klontje boter toe en schep wat beslag in de pan. Het zijn ‘pancakes’, dus moeten het kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak ze in ongeveer 3 tot 4 minuten rondom goudbruin.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de overige blauwe bessen en honing.

Tip: Gebruik de gardes van de Tefal Quick Mix Handmixer voor luchtige eiwitten.

Ingrediënten

  • 125 gram Vomar Bio havermout
  • Half zakje Dr. Oetker bakpoeder
  • 2 eetlepels Bio+ rietsuiker
  • 250 gram Galbani ricotta
  • 200 ml Melkan amandeldrink ongezoet
  • 2 Vomar scharreleieren (gesplitst)
  • 150 gram blauwe bessen
  • 25 gram Melkan ongezouten boter
  • G’woon honing
  • Drogheria zout

Benodigdheden

  • Handmixer