Bereiden
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Schep de paprikapoeder en een snuf zout erdoor. Besprenkel de frieten met olijfolie en schud ze even om.
- Verdeel de friet in de airfryer en bak ze in 12 minuten goudbruin.
- Veeg of borstel intussen de paddenstoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook 3 tot 4 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen.
- Meng zout, peper, Italiaanse kruiden, paneermeel, ei en Parmezaanse kaas erdoor en vorm tot 4 stevige burgers. Voeg indien nodig wat extra paneermeel toe.
- Bak de burgers 15 tot 18 minuten in een koekenpan rondom gaar. Beleg de tijgerbollen met sla, paprika, yoghurtmayonaise en een tomatensalsa.
Tip: Met de XL-capaciteit van de Tefal Easy Fry kun je tot wel 750 gram friet in één keer frituren.