Header

Bereiden

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  2. Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Schep de paprikapoeder en een snuf zout erdoor. Besprenkel de frieten met olijfolie en schud ze even om.
  3. Verdeel de friet in de airfryer en bak ze in 12 minuten goudbruin.
  4. Veeg of borstel intussen de paddenstoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook 3 tot 4 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen.
  5. Meng zout, peper, Italiaanse kruiden, paneermeel, ei en Parmezaanse kaas erdoor en vorm tot 4 stevige burgers. Voeg indien nodig wat extra paneermeel toe.
  6. Bak de burgers 15 tot 18 minuten in een koekenpan rondom gaar. Beleg de tijgerbollen met sla, paprika, yoghurtmayonaise en een tomatensalsa.

Tip: Met de XL-capaciteit van de Tefal Easy Fry kun je tot wel 750 gram friet in één keer frituren.

Ingrediënten

  • 750 gram zoete aardappel (geschild)
  • 1 theelepel g’woon paprikapoeder
  • 3 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram Bio+ oesterzwammen
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Halve eetlepel Verstegen Italiaanse kruiden
  • 50 gram g’woon paneermeel
  • 2 gele paprika’s (in plakken)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 Vomar tijgerbollen
  • Handje gesneden ijsbergsla
  • 4 eetlepels Banderos salsa dip hot
  • 50 gram Bio+ Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels g’woon yogomild
  • Drogheria zout en peper

Benodigdheden

  • Airfryer of Heteluchtfriteuse