Bloemkoolpizza

Ingrediënten

  • Traditionele olijfolie
  • 2 aubergines (in blokjes)
  • 1000 gram broccoli (grof gehakt, in roosjes)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 320 gram gezeefde tomaten
  • 4 theelepels oregano
  • 8 eetlepels sambal badjak
  • 4 bloemkoolpizzabodems
  • 12 gedroogde tomaten op olie (grof gehakt)
  • 4 bollen mozzarella
  • 2 bosjes koriander of peterselie (grof gehakt)

Bereiden

  1. Verhit een goede scheut olie en bak hierin de aubergine circa 10 minuten op een lage tot middelhoge stand. Voeg de broccoli toe en bak circa 5 minuten mee op een hoge stand. Voeg dan de knoflook toe en bak circa 1 minuut op een lage stand. Houd apart.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de gezeefde tomaten met de oregano en de helft van de sambal. Verwarm de pizzabodems 3 minuten voor.
  3. Bestrijk de pizzabodems daarna tot 2 cm aan de rand met het tomatenmengsel. Bestrijk de rand met de rest van de sambal. Beleg de pizza’s met de aubergine, broccoli en zongedroogde tomaatjes. Bak de pizza’s circa 10 minuten in de oven.
  4. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en beleg de pizza ermee. Bestrooi met
    de koriander of peterselie en serveer direct.