Bosvruchtenslof

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Vruchtenslof
  • 90 g boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 150 ml slagroom
  • 60 ml water
  • 50 gram aarbeiden
  • 50 gram blauwe bessen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor 200°C. Vouw de bakvorm volgens de instructie van de verpakking en zet deze op een bakplaat.
  2. Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de bakmix toe en op de laagste stand tot een kruimeldeeg. Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
  3. Maak een rol tot de lengte van de bakvorm. Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem. Plaats de bakplaat onder in de oven en bak de slof in 16-20 minuten gaar en goudbruin (16 minuten voor een wat zachtere bodem en 20 minuten voor een wat brossere bodem).
  4. Laat de slof minimaal 1 uur afkoelen en verwijder dan de rand van de bakvorm. De bodem van de bakvorm kan eronder blijven. Bewaar de slof buiten de koelkast en maak een half uur voor serveren de banketbakkersroom.
  5. Doe het water en de slagroom in een beslagkom, voeg de mix voor de banketbakkersroom toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
  6. Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij. Decoreer de slof met aardbeien, blauwe bessen en eventueel wat slagroom. Laat de slof circa 15 minuten opstijven in de koelkast.