Gegrilde zalm met avocadosaus en geroerbakte spinazie

Ingrediënten

  • 4 Goede Vangst zalmfilets
  • 2 theelepels fijngesneden dille
  • 1 citroen (citroenrasp en bewaar het sap voor de saus)
  • Verstegen peper en zout

Voor de geroerbakte spinazie

  • 1 zak verse spinazie
  • Scheutje droge Huiswijn wit
  • 0.5 citroen
  • scheut g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 tros tomaten

Voor de avocadosaus

  • 2 avocado’s
  • 1 teentjes knoflook (fijn geperst)
  • 0.5 eetlepel citroensap (van de citroen die je al hebt gebruikt)
  • 1 eetlepel Katharos Griekse stijl yoghurt

Bereiden

  1. Verwijder de schil en pit uit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de avocado samen met de knoflook, Griekse yoghurt, citroensap, zout en peper.
  1. Wrijf de zalmfilets in met de dille, citroenrasp en wat zout en peper. Grill ze in een grillpan in circa 4 minuten op beide kanten. Doe de tros tomaten in een ovenschaal met een scheutje olie en bak ze circa 7 minuten in de oven op 200°C graden.
  1. Wok de spinazie 5 minuten met het scheutje witte wijn, zeezout en het sap van een halve citroen. Serveer de zalmfilets op de spinazie met de avocadosaus.