Gemarineerde rode vruchten soep

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Ontvet een metalen kom met citroen. Klop het eiwit van de eieren in de ontvette kom met een garde. Klop het eiwit op tot het wit en schuimig wordt en het in volume toeneemt. Giet beetje bij beetje de geleisuiker toe, totdat een stevige substantie ontstaat. Schep de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm rondjes.
  3. Bak de meringues ongeveer 1 uur en 30 minuten in oven tot ze droog aanvoelen.

Roodfruitsoepje

  1. Doe de rode wijn en de Coebergh red fruit met de suiker, steranijs, kardemompeultjes en sap van de citrusvruchten in een pan. Breng aan de kook.
  2. Zodra alle suiker is opgelost, voeg je het roodfruit toe. Laat het soepje voor minimaal 12 uur afkoelen in de koelkast. Zeef de kruiden daarna uit de soep.
  3. Verdeel de fruitsoep over 8 kommen en plaats hier een bol ijs op. Verkruimel de meringue over de kommetjes.

Ingrediënten

  • 500 gram gemixt rood fruit
  • 250 ml Coebergh red fruit
  • 250 ml La Combara Lambrusco (zoete rode wijn)
  • 1 stuk steranijs
  • 2 citroenen (uitgeperst)
  • 2 sinaasappels (uitgeperst)
  • 4 kardemompeultjes
  • 250 gram geleisuiker
  • 2 vrije uitloopeieren M
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 bollen ijs (naar keuze)