Hollandse asperges met beenham

Ingrediënten

  • 1 beenham culinair
  • 2 bossen witte asperges
  • 1 zakje Maggi aspergesaus
  • 1 kilo Vomar krielaardappelen
  • 1 pak Westfriese achterham
  • 2 scharreleieren maat L
  • 1 eetlepel Marne grove mosterd
  • 1 eetlepel g’woon heldere bloemenhoning
  • 1 theelepel knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 bosje verse platte peterselie (fijngesneden)
  • 75 gram Melkan ongezouten roomboter
  • Snufje Jozo keukenzout
  • Verstegen peper en zout

Bereiden

  1. Maak een marinade van de mosterd, honing, knoflook en olijfolie. Smeer de beenham volledig in met de marinade en schroei vervolgens rondom dicht in een koekenpan. Zet de beenham vervolgens in een ovenschaal en gaar 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.
  2. Kook de asperges in het kokend water met 25 gram roomboter. Breng aan de kook en laat vervolgens in het vocht doorgaren van het vuur af.
  3. Kook de krielaardappels met schil in ruim kokend water met keukenzout in 15-20 minuten beetgaar. Giet af, snijd de krielaardappelen grof en meng met 50 gram roomboter, platte peterselie, peper en zout.
  4. Kook twee eieren 3,5 minuut zodra het water kookt en laat daarna schrikken. Maak de aspergesaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Verdeel de asperges over vier borden en wikkel een aantal asperges in de Westfriese achterham. Maak acht partjes van twee eieren en verdeel over de borden samen met de aspergesaus. Serveer de krieltjes en de beenham apart.

Maak je aspergesaus zelf!

Ingrediënten:

  • 125 gram Melkan crème fraîche
  • 30 gram Melkan roomboter ongezouten
  • 30 gram bloem
  • 6 stengels verse peterselie (fijngesneden)

Bereiden:

1. Neem 500 ml van het kookvochtt uit de pan van de asperges. Laat in een pannetje de boter smelten en roer met de garde de bloem er door. Voeg al roeren met de garde het kookvocht van de asperges toe en roer vervolgens de crème fraîche er doorheen tot een glad geheel. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en versgesneden peterselie. Serveer bij de asperges.