Ierse biefstuk met chimichurri-saus, groene asperges en krieltjes

Ingrediënten

  • 4 Weide Velden Ierse biefstukken (op kamertemperatuur)
  • 500 gram groene asperges
  • 50 gram Melkan ongezouten roomboter
  • Scheutje g’woon olijfolie traditioneel
  • Snufje Jozo keukenzout

Voor de knoflookkrieltjes

  • 500 gram Vomar krielaardappelen
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 50 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • Verstegen zout en peper

Voor de chimichurri-saus

  • 6 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels g’woon kappertjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje platte peterselie
  • 0.5 theelepel Verstegen chilipepervlokken

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar. Verhit de boter met 2 eetlepels olie in een koekenpan op laag vuur. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Schenk er de helft van het boter-oliemengsel bij en schep de knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes met de knoflook over. Rooster de krieltjes in 25 min knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Kook de asperges 5 minuten in water met zout. Giet af en bestrijk met een scheut olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in 4 minuten gaar, keer regelmatig en doe de asperges in een schaal.
  3. Maal de ingrediënten voor de chimichurri-saus in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit het overige restant boter in een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de biefstukken aan beide kanten circa 3 minuten. Neem de biefstukken uit de pan en snijd ze in dunne plakken. Besprenkel het vlees met de chimichurri-saus en serveer met de asperges en knoflookkrieltjes.