Maisbroodmuffins

Ingrediënten

  • 3 sneeën maisbrood
  • 25 gram blanke amandelen
  • 5 zakje vanillesuiker 
  • 50 gram gedroogde abrikozen (geweld in warm water)
  • 25 gram blanke rozijnen
  • 1 ei (geklutst)
  • 50 ml melk
  • 40 gram boter (gesmolten)


Voor de limoenricotta

  • 100 gram ricotta
  • 0.5 theelepel limoenrasp
  • 0.5 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes maisbrood met de amandelen en de vanillesuiker fijn.
2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, de rozijnen, het ei, de melk en de boter.
3. Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor driekwart gevuld zijn.
4. Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. Dit kan ook een dag van tevoren, mits je ze daarna afgesloten bewaart.
5. Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de maisbroodmuffins.