Mexicaanse taco's

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de guacamole door alle ingrediënten voor de guacamole door elkaar te mengen.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. bruin en rul. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 3 min. Spoel de kidneybonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Voeg de taco kruidenmix en het water zoals op de verpakking staat aangegeven toe. Laat in 3 min. op middelhoog vuur warm worden.
  4. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven.
  5. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de tacoschelpen, guacamole, salsa, room, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel.

Laat iedereen zijn eigen taco’s maken!

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 12 tacoschelpen
  • 1 taco-kruidenmix
  • 400 gram kidneybonen
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 1/2 ijbergsla
  • 1 pot salsa
  • 125 zure room
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de guacemole

  • 2 avocado's (geprakt)
  • 1 tomaat (fijngesneden)
  • 1/4 rode uit (fijngesneden)
  • 2 eetlepels limoensap
  • Snuf chili
  • Snuf zout