Paasgourmet

1. Frittata met mini chipolataworstjes, paprika en kaas

Ingrediënten

  • 4 chipolataworstjes
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 paprika (in plakjes)
  • Scheutje g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 40 gram Melkan Goudse geraspte kaas 30+
  • 4 scharreleieren maat L (1 ei per pannetje)
  • Verstegen peper en zout

Bereiden

Verhit een scheutje olijfolie in de gourmetpan en bak de chipolataworstjes (in stukken) een paar minuten. Voeg wat fijngesneden knoflook en ui toe aan het pannetje en vervolgens wat plakjes paprika. Bak kort mee samen met wat rozemarijn. Kluts een eitje en voeg dit toe aan het gourmetpannetje, bestrooi daarna met wat geraspte kaas. Bak aan beide zijden totdat het ei gaar is. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

2. Mini vega kipburger met cheddar en chilisaus op mini Turks brood

Ingrediënten

  • Artar Turks Mini Brood
  • Mini vega kipburgers
  • Vergeer Holland geraspte cheddar 50+
  • 1 Bosui (fijngesneden)
  • 3 eetlepels G’woon chilisaus

Bereiden

Snijd de Artar Turkse mini broodjes door vieren en bak even kort aan beide zijden in de gourmetpan. Bak vervolgens de vega kipburgers kort aan beide kanten in hetzelfde pannetje. Leg er wat geraspte cheddar op en laat mee smelten. Strooi er nog wat fijngesneden bosui over. Leg de vega burger met cheddar en bosui op het Turkse broodje en besprenkel met wat chilisaus.

3. Mini pangafilet Asian met ketjap manis en cashewnoten

Ingrediënten

  • Pangafilet Asian
  • 20 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels Sum & Sam zoete ketjap manis
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • 20 gram g’woon cashewnoten ongebrand & ongezouten (grofgesneden)
  • 1 eetlepel Verstesgen sesamzaadjes

Bereiden

Smelt wat roomboter samen met een scheutje ketjap manis in het gourmetpannetje en bak hier de pangafilet Asian in samen met wat fijngesneden bosui en cashewnoten. Verdeel tot slot wat sesamzaadjes over het pannetje.

4. Mini kipfilet met brie en honing

Ingrediënten

  • Mini kipfilet reepjes
  • 2 eetlepels Verstegen gedroogde oregano
  • Melkan Franse roombrie
  • 2 eetlepels g’woon heldere bloemenhoning
  • Verstegen zout en peper

Bereiden

Breng de kipfiletreepjes op smaak met oregano, zout en peper en bak de reepjes aan beide zijden een paar minuten. Leg een stukje brie op de kipfilets en bak even mee totdat het gesmolten is. Besprenkel met een paar druppels honing.

5. Geroosterd stokbroodje met mini beefreepjes, pesto en mozzarella

Ingrediënten

  • 170 gram Gourmetmini Beefreepjes
  • 3 eetlepels Polli Pesto alla Genovese
  • 1 bol Galbani di latte di Bufala mozzarella

Bereiden

Kruid de beefreepjes met zout en peper en bak heel kort in het gourmetpannetje. Beleg een stokbroodje met pesto en leg hier de biefstuk op met een plakje mozzarella. Leg het stokbroodje nog even kort in het gourmetpannetje zodat de mozzarella smelt.

6. Flensjes met gekarameliseerde sinaasappel met ijs

Ingrediënten

  • 1 schudfles g’woon pannenkoekmix naturel
  • 1 Sinaasappel
  • 20 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 4 ijsbollen g’woon banketbakkers roomijs

Bereiden

Gebruik de g’woon pannenkoekmix naturel schudfles en maak aan volgens de verpakking. Snijd de sinaasappel in hele dunne plakjes en bak in het gourmetpannetje met een beetje roomboter. Voeg de pannenkoekenmix toe en maak een hele dunne pannenkoek. Bak aan beide zijden en serveer het flensje met een bolletje ijs.