Paastaart en marshmallow-schaapjes

Paas-biscuittaart

Ingrediënten

  • Oetker Basismix Biscuittaart
  • 5 Scharreleieren
  • 50 ml water
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 zakjes Dr. Oetker mix voor luchtige botercrème
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 3 pakjes Dr. Oetker Rolfondant wit
  • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Oetker Decoratiestiften Choco&Karamel
  • Snoephartje
  • De Ruijter vlokken melk

 

Bereiden

  1. Bekleed een bakvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Doe de basismix biscuittaart, de eieren en het water in een beslagkom en meng het met de mixer goed door. Klop het beslag daarna minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak in 30-40 minuten goudbruin. Laat afkoelen en verwijder na 5 minuten de rand van de springvorm
  3. Klop de roomboter op de laagste stand en voeg de melk en mix voor botercrème toe. Roer het geheel 1-2 minuten op de laagste stand tot de massa iets dikker wordt.
  4. Snijd de biscuittaart in 3 gelijke lagen. Breng iets minder dan de helft van de botercrème op smaak met abrikozenjam en gebruik deze voor 2 lagen van de taart. Gebruik de overige crème om de zijkant en bovenkant van de taart te voorzien van een laag en strijk glad.
  5. Rol een pakje rolfondant uit tot een grote ronde lap die over de hele taart kan. Bedek de taart met de fondant en strijk glad.
  6. Rol het overgebleven rolfondant uit tot een lap van 0.5 cm dik en snijd en 2 paashaasoren uit van 20 cm lang. Breng wat water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het chocoglazuur in het hete water en kneed daarna goed door. Kleur de binnenkant van de oren in met het glazuur. Steek er twee satéprikker in en laat 10 minuten uitharden. Steek rondjes uit het fondant voor de ogen en maak met de chocoglazuur twee ogen.
  7. Plak de ogen op de taart en teken met de decoratiestiften wimpers op de voorkant. Duw het roze snoephartje er in als neusje en teken aan beide zijden 3 snorharen. Kneed twee bolletjes voor het snuitjes, prik hier kleine gaatjes in en plaats onder het neusje.
  8. Besprenkel te taart bovenin met de vlokken en steek er voorzichtig de oren in.

Tip! Gebruik voor de abrikozenjam eens vers fruit, zoals fijngehakte mango. 

Marshmallow-schaapjes

Ingrediënten

  • Oetker mix voor muffins naturel
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 scharreleieren
  • 50 ml water
  • Frisia Mini Marshmallows 100 gram
  • Chocolade paaseitjes (melkchocolade)
  • Dr Oetker Suikeroogjes
  • G’woon Witte chocoladepasta 400 gram

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de muffinmix, de eieren, zachte boter en water in een kom en mix het tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, plaats op een bakplaat en zet in het midden van de oven voor 16 minuten. Laat de muffins afkoelen
  2. Besmeer de afgekoelde muffins met de witte chocoladepasta (of botercrème) en dus hier een voor een de mini marshmallows op. Houd ruimte vrij voor het hoofdje en plaats hier het paaseitje.
  3. Plak op het eitje de suikeroogjes en maak van twee halve marshmallows twee oren. Plak deze met behulp van een beetje chocopasta op het paaseitje.