Pokébowl met zalm en sushirijst

Ingrediënten

  • 6 eetlepels Saitaku rijstazijn
  • 1 vel Saitaku sushi nori
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 komkommer (in reepjes)
  • 2 eetrijpe avocado’s (in schijfjes)
  • 2 handjes Julienne wortel
  • 200 gram Bonduelle edamame boontjes
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • 200 gram Goede Vangst zalmfilet zonder huid (in blokjes)
  • 1 theelepel Jozo keukenzout
  • 2 eetlepels Verstegen sesamzaad
  • 2 eetlepels Kikkoman sojasaus

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de marinade door kort de rijstazijn te verwarmen en los de zout erin op. Schep na het bereiden van de rijst de marinade voorzichtig door de rijst.
  2. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel bovenop de rijst, de groenten, mango en de zalm. Knip een vel nori in repen en plaats deze langs de zijkant van de kom. Besprenkel als laatste de sesamzaadjes en sojasaus over de bowl.