Risotto

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 300 gram g’woon risottorijst
  • 600 milliliter Maggi groentebouillon van 1 tabl.
  • 400 gram diepvries grote garnalen (gepeld)
  • 1 handje bieslook (gehakt)

Bereiden:

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de uiop een lage stand in circa 5 minuten zacht. Voeg de rijst toe en roer door de olie.
  2. Giet 150 ml visbouillon bij de rijsten roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na circa 20 minuten roeren is de risotto beetgaar.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de garnalen om en om in circa 5 minuten gaar. Schep ze samen met de bieslook door de risotto.