Risotto met asperges

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon (heet)
  • 500 gram groene asperges (dun geschild, eventueel)
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram beenhammen (in blokjes)
  • 1 eetlepel boter (koud)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels verse dille (grof gehakt)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  2. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  3. Snijd de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met olie. Gril de asperges in een grillpan om en om in een paar minuten lichtbruin. Houd ze even warm onder een bord.
  4. Roer de ham, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
  5. Kook de eitjes 2-3 minuten nadat het kookpunt is bereikt voor zachte eitjes.
  6. Serveer de risotto op warme borden. Leg er enkele gegrilde asperges en 1 ei bovenop. Bestrooi met wat groene kruiden.