Risotto

Ingrediënten:

  • 30 gram Melkan ongezouten roomboter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 gram G’woon risottorijst
  • 500 milliliter visbouillon
  • 400 gram gewassen spinazie
  • 50 gram Parrano Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 gram Vis Marine Noorse gerookte zalm
  • 1 citroen (in partjes)

Bereiden:

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op een lage stand. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend in circa 3 minuten glazig. Voeg vervolgens een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt circa 20 minuten.
  3. Voeg vervolgens in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Roer de risotto door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gerookte zalm over de risotto en serveer met partjes citroen.