Roomcroissant

Ingrediënten

  • 5 g’woon roomboter croissants
  • 100 gram frambozen
  • Van Gilzen poedersuiker (om te bestuiven)

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml Melkan volle melk
  • 1 Verstegen vanillestokje
  • 100 gram van Gilse kristalsuiker
  • 45 gram Duryea maïzena
  • 2 scharreleieren maat L (de eidooiers)

Voorbereiden

  1. Verwarm voor de banketbakkersroom 450 ml melk op een lage stand. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de warme melk. Roer de suiker en maïzena in een kom glad met de overige melk. Klop de eidooiers erdoor.
  2. Breng de vanillemelk aan de kook en giet een deel ervan al roerend bij het dooiermengsel. Giet dit weer terug bij de hete melk in de pan en laat op de laagste stand al roerend minimaal 2 minuten garen totdat de substantie stevig wordt. Laat in een bak met koud water al roerend helemaal afkoelen en schep over in een grote spuitzak. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkastt.

Bereiden

  1. Bak de croissants af en laat afkoelen. Snijd de croissants aan de bovenkant in de lengte open. Trek de helften een klein stukje uit elkaar en spuit de banketbakkersroom royaal erin.
  2. Leg de roomcroissants op bordjes en garneer met de frambozen. Bestuif licht met poedersuiker.