Biefstukspies

Ingrediënten

  • 300 gram kogelbiefstukken (in 12 gelijke blokjes)
  • 300 gram zalmfilets (in 12 gelijke blokjes)

Voor de marinade

  • 1 sereh (in kleine stukjes, ca. 5 cm) of 0.5 theelepel serehpoeder
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 2 lente-/bosuitjes (in kleine stukjes)
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  2. Verdeel de helft van de marinade over de biefstuk en de andere helft over de zalm. Schep goed door en laat afgedekt circa 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Week de houten spiesen in water om verbranden te voorkomen.
  4. Veeg de marinade van de blokjes vlees en vis en rijg ze om en om aan de spiesen. (3 blokjes van elk per spies).
  5. Verwarm de ovengrill of barbecue en gril de spiesen circa 4 minuten per kant.
  6. Lekker met witte rijst en een zoetzure pittige komkommersalade.

Benodigdheden

  • 4 lange spiesen