Header

Bereiden

  1. Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.
  2. Meng de varkenshaasblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis.
  3. Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee.
  4. Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt.
  5. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koeken- of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  6. Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 100 ml ketjap manis + 1 scheutje
  • 3 eetlepels wokolie
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • Halve theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

Benodigdheden:

  • 4 spiesen