Vegetarische salade met couscous

Ingredienten:

  • 1 grote broccoli (in roosjes)
  • 7 eetlepels g’woon olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 bosje munt (fijngehakt)
  • 2 bosjes peterselie (fijngehakt)
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)
  • 5 komkommer (in kleine blokjes)
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 12 Vomar groene olijven (grof gehakt)
  • 2 bakjes Vomar hummus naturel
  • 1 theelepel Verstegen chilipepervlokken
  • 1 theelepel Verstegen tijm
  • 100 gram Bio+ couscous
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Wrijf de broccoliroosjes in met 4 eetlepels olijfolie, de chilipeper, knoflook en tijm. Rooster in een ovenschaal circa 35 minuten in de oven. Lepel tussendoor de olie weer over de broccoli en keer de broccoli regelmatig in de oven.
  3. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de couscous vervolgens met het citroensap, de munt, peterselie, koriander, komkommer, tomaat, ui, olijven en de rest van de olijfolie.
  4. Verdeel de hummus over borden en spreid uit.
  5. Schep de tabouleh op de hummus en verdeel de broccoli erover.

Lekker met naanbrood.