Vis voorgerechten

Zalmbonbon gevuld met avocado-roomkaasvulling op een bedje van veldsla

Ingrediënten

  • 200 gram Vis Marine gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 5 takjes verse bieslook
  • 8 takjes dille (3 takjes voor de garnering)
  • 1 citroen
  • 200 gram Frischa verse roomkaas
  • 40 gram veldsla
  • 20 ml g’woon honing mosterd dressing
  • Verstegen peper en zout

Bereiden

  1. Snijd de bieslook, dille en 1 avocado fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, avocadoblokjes, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.
  2. Bekleed de binnenkant van 4 kleine schaaltjes met vershoudfolie en vervolgens met de gerookte zalm. Vul daarna met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en zet de bonbons een half uur in de koelkast.
  3. Breng de veldsla op smaak met de dressing. Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het vershoudfolie er vanaf. Snijd de andere avocado in dunne plakjes.
  4. Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille.

Hollandse garnalencocktail met gekookt ei

Ingredienten

  • 600 gram Vis Marine Hollandse garnalen gekookt
  • 30 gram gewassen ijsbergsla
  • 2 g’woon gepelde tomaten (in blokjes)
  • O.5 citroen (geperst)
  • 2 Scharreleieren maat L (hardgekookt)
  • 4 eetlepels g’woon whisky cocktailsaus
  • 4 takjes peterselie (fijngesneden)
  • Verstegen peper en zout

Bereiden

  1. Kook de eieren hard in 8 minuten in kokend water. Laat de eieren vervolgens schrikken en pel de schil er af.
  2. Verdeel de sla en tomatenblokjes over vier cocktailglazen. Verdeel de garnalen erover met een toefje cocktailsaus. Snijd de eieren in parten en verdeel in ieder glas 2 partjes. Besprenkel de garnalencocktail met citroensap en maak af met wat vers gesneden peterselie. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.