Warm perentaartje

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 2 handperen (geschild, in blokjes)
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 75 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels stroop


Voor de vanilleroom

  • 250 gram vanillevla
  • 100 ml slagroom (lobbig)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan.
  2. Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop. Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover.
  3. Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm.
  4. Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.

Benodigdheden

  • Muffinbakblik (ingevet)