Witte asperges met gerookte zalm en kappertjessaus

Ingrediënten:

  • 12 witte asperges
  • 50 gram Vismarine gerookte zalm (fijngehakt)
  • 3 eetlepels Melkan roomboter ongezouten

Voor de saus:

  • 6 eetlepels g’woon mayonaise
  • 2 eetlepels Melkan halfvolle kwark
  • 1 eetlepel Limochef citroensap
  • 1 eetlepel g’woon kappertjes (fijngehakt)
  • 5 bosje dille (fijngehakt)
  • 6 kleine g’woon zoetzure augurkjes (fijngehakt)

Bereiden:

1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
2. Smelt de boter in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de asperges in circa 12 minuten gaar.
3. Meng intussen de ingrediënten voor de saus. Leg 4 asperges op elk bord en verdeel de zalm erover.
4. Lepel de saus erover en garneer eventueel met nog wat dille.