Zoete aardappel pancakes

Ingredienten:

  • 2 avocado's
  • 4 zoete aardappels (geschild)
  • 5 scharreleieren maat L
  • 5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel Verstegen komijnzaad
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie
  • Keukenzout

Bereiden:

  1. Rasp de zoete aardappels. Meng met een snuf zout en laat 5 minuten staan.
  2. Klop 1 ei los.
  3. Knijp de aardappelrasp uit en meng met de cayennepeper, komijn en het losgeklopte ei.
  4. Verhit de olie en bak hierin kleine, dunne pannenkoekjes van het aardappelmengsel. Bak aan beide kanten goudbruin.
  5. Kook intussen de overige eieren in 6 minuten halfzacht.
  6. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes.
  7. Serveer de zoete aardappelpancakes met de avocado en een eitje erop.