Zoete aardappelsoep

Bereiden

  1. Snijd de zoete aardappelen, winterpenen en paprika in grove blokjes. Snijd de rode uien in kleine blokjes. Snijd 1 takje tijm fijn en gebruik een knoflookpers om de knoflookteentjes te persen.
  2. Giet een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de groentes en knoflook toe. Bak de groentes totdat er een lichte kleuring ontstaat. Blus af met een halve liter water en voeg de bouillonblokjes toe.
  3. Laat alles in 45 minuten tot een uur rustig gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Gebruik een zeef om eventuele overgebleven grove stukjes uit de soep te halen.
  4. Snijd de Spaanse chorizo in blokjes en verhit deze kort in een droge pan. Hierdoor komt de smaak en olie vrij. Verdeel in de kopjes en giet de soep er vervolgens in. Garneer de soep met gesneden bieslook.

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 100 gram winterpenen
  • 1 Stegeman Chorizo licht pittig
  • 1 takje tijm
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 groente-bouillontabletten
  • 25 gram verse bieslook
  • Scheutje olijfolie