Header

Ingrediënten

  • 1 Boer’n Land rookworst
  • 500 gram Vomar kruimige aardappelen
  • 300 gram spruitjes
  • 1 appel
  • 6 plakken Vomar ontbijtspek
  • 1/2 theelepel Verstegen kerriepoeder
  • Scheutje Melkan halfvolle melk
  • Drogheria zout en peper

Bereiden

  1. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft. Schil de appel en snij in kleinere stukjes.
  2. Zet een pan water op en kook de aardappelen samen met de appel 20 minuten. Voeg na 5 minuten ook de rookworst aan de aardappelen toe.
  3. Bak ondertussen het ontbijtspek knapperig. Laat het spek uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Roerbak in het vet van het spek de spruitjes met wat zout en peper en de kerriepoeder. Voeg na 5 minuten een beetje water toe en stoof ze nog eens 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  5. Als de aardappelen en appel gaar zijn, haal dan de rookworst uit de pan en giet de rest af.
  6. Stamp de aardappelen en appel samen met een scheutje melk. Verkruimel het ontbijtspek en voeg dit samen met de spruiten toe aan de aardappelen. Snijd de rookworst in plakjes en presenteer op de stamppot.