Broccoli en aardappelpuree en biefstuk

Bereiden:

  1. Neem de biefstuk uit de koelkast.
  2. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Kook de broccoliroosjes in 5-6 minuten beetgaar.
  4. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant.
  5. Schep de biefstuk uit de pan, voeg de bouillon en mosterd toe aan het bakvet en roer goed los.
  6. Serveer de aardappelpuree met de broccoli, biefstuk en mosterdjus.

Ingrediënten:

  • 600 gram broccoli (in roosjes)
  • 4 biefstukken
  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 200 milliliter warme melk
  • 50 gram boter
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels boter
  • 100 milliliter rundvleesbouillon
  • 1 eetlepel mosterd