Broccolisoep

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en ontdooi het bladerdeeg.
  2. Snijd elk plakje bladerdeeg in 6 stroken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk iedere strook met een losgeklopt ei en strooi hierover de kruiden, zaden en geraspte kaas. Zet voor 12-15 minuten in de oven.
  3. Snijd een kapje van de bovenkant van de italiaanse bollen en hol ze uit. Snijd het kapje in tot een stervorm. Besprenkel de broodjes met water en zet ze bij de soepstengels in de oven voor 3-4 minuten. Warm intussen de soep op.
  4. Neem de soepstengels en de broodjes uit de oven en vul ze voorzichtig met de soep. Verdeel de crème fraîche en de pistachenootjes erover en leg de sterdeksels schuin ernaast. Serveer direct met de soepstengels.

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 kleine aardappel (geschild, in blokjes)
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 4 Italiaanse bollen
  • 50 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)

Ingrediënten voor de soepstengels:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Italiaanse kruiden
  • Sesamzaad 
  • Lijnzaad
  • Geraspte kaas