Carpaccio van stoofperen

Voorbereiden

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen. Voeg de rest van de ingrediënten voor de stoofperen toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  2. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Snijd de stoofperen in zeer dunne plakjes en verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden.
  2. Roer de honing los met de balsamico en druppel over de peren.
  3. Snijd de camembert in kleine blokjes en leg deze op de peer. Bestrooi met peper en de geroosterde amandelen.

Ingrediënten

Voor de stoofperen:

  • 750 gram stoofperen
  • 90 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 kaneelstokje
    5 kruidnagels
  • 200 ml rode wijn

Voor de carpaccio:

  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 200 gram camembert