Een kwartet van bagels

Gerookte zalm

Bereiden

  1. Snijd de bagel doormidden en besmeer aan beide kanten ruim met roomkaas.
  2. Leg op de onderkant de plakken komkommer, gerookte zalm en uienringen.
  3. Besprenkel met kappertjes en bieslook en leg de bovenkant erop.

Ingrediënten

  • 1 bagel
  • 50 gram Roomkaas
  • Komkommer (in dunne plakken)
  • Rode ui (in hele dunne plakken)
  • 10 gram verse bieslook (fijngehakt) 10 gram kappertjes

Serranoham

Bereiden

  1. Snijd de bagel doormidden en besmeer aan beide kanten ruim met roomkaas.
  2. Klop de mosterd, honing en olijfolie met een garde tot het iets indikt en voeg peper toe.
  3. Verwarm de beenham kort. Leg op de onderkant de sla, honingmosterddressing, komkommer en lauwwarme beenham.
  4. Besprenkel met honing-mosterddressing en leg de bovenkant erop.

Ingrediënten

  • 1 bagel
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare bloemenhoning
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 50 gram Roomkaas
  • Komkommer (in dunne plakken)
  • 50 gram veldsla
  • 10 gram verse bieslook (fijngehakt)

Gerookte kip

Bereiden

  1. Bak in een hete koekenpan de pijnboompitjes lichtbruin.
  2. Snijd de bagel doormidden en besmeer aan beide kanten ruim met roomkaas.
  3. Leg op de onderkant de salade, komkommer, de gerookte kip en avocado.
  4. Garneer met de pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 1 bagel
  • 50 gram Roomkaas
  • 50 gram pijnboompitjes
  • Komkommer (in dunne plakken)
  • 3 plakken gerookte kipfilet
  • Halve avocado

Hoemoes

Bereiden

  1. Snijd de bagel doormidden
  2. Leg op de onderkant de veldsla en een grote bol hoemoes
  3. Leg de zongedroogde tomaatjes, komkommer en avocado er bovenop.

Ingrediënten

  • 1 bagel
  • Handje veldsla
  • 50 gram hoemoes
  • Komkommer (in dunne plakken)
  • 3 zongedroogde tomaatjes (in dunne reepjes)
  • Halve avocado (in dunne plakken)