Gebakken peer in kruidige bokbiersaus

Bereiden:

  1. Maak eerst de bokbiersaus: Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil. Pers de citroen vervolgens uit. Meng de citroenrasp en het sap met het bockbier in een steelpannetje en voeg de geleisuiker, de steranijs, de kruidnagels en de kardemomnootjes toe.
  2. Laat op laag vuur inkoken tot een mooie dikke saus. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Schil ondertussen de peren en snijd in vier parten. Bak de parten in de roomboter totdat ze mooi bruin zijn en verdeel de parten op een mooie serveerschaal.
  4. Decoreer met de geitenkaas en het amandelschaafsel. Schep de saus rondom de peerpartjes en maak af met wat verse tijm.
  5. Serveer met een glas gekoeld bockbier.

Ingrediënten:

  • 4 handperen stevig
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 25 gram amandelschaafsel
  • Paar takjes tijm

Voor de bokbiermarinade:

  • 2 flesjes bockbier à 33 cl
  • 1 citroen
  • 250 gram geleisuiker
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemomnootjes