Gebraden Hollandse Filetrollade

Ingrediënten

  • Hollandse filetrollade
  • 750 gram zoete aardappel (geschild)
  • 750 gram spruitjes (panklaar)
  • 50 gram blanke hazelnoten (grof gehakt)
  • paar takjes tijm
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de filetrollade kort bruin in de boter en leg deze vervolgens in een ruime ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven op 10 minuten.
  3. Snijd intussen de zoete aardappelen in blokjes van circa 3x3 cm. Halveer de spruitjes en meng ze met de aardappelblokjes, hazelnoten, tijm en olie. Maal er wat zout en peper over en schud goed om.
  4. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal van de rollade en rooster in de oven in circa 25 minuten goudbruin en beetgaar.